Barn & ungdom

Johanneskyrkans ungdom

Johanneskyrkans Ungdom (JKU) är en egen förening i Johanneskyrkan och ansvarar för all barn och ungdomsverksamhet förutom konfirmationen. Det är en demokratisk förening som man blir medlem i genom termins/årsavgift eller via underskrift från vårdnadshavare om man är under sju år. Vår söndagsskola Äventyret är avgiftsfri men medlemsgrundande om man skriver på liksom ovan eller om man är över 7 år skriver under själv.

Vår förening är en av många equmeniaföreningar som tillsammans utgör riksorganisationen Equmenia. Equmenia förser oss med stöd i form av ekonomiska bidrag men framför allt genom bred kunskap om arbete med barn och ungdom.

Som demokratisk förening har vi en styrelse som organiserar och skapar förutsättningar för verksamheten och ser dessutom till att våra ledare får det stöd och den utbildning de behöver. Styrelsen väljs vid ett årsmöte dit alla medlemmar är välkomna att skicka förslag på styrelsemedlemmar, verksamheter och aktiviteter.


Äventyret

Söndagsskolan i Johanneskyrkan kallas Äventyret. Äventyret samlas söndagar kl 11 (se kalendern) i samband med gudstjänsten. På Äventyret ger vi oss in i bibelns berättelser på olika sätt. Vi sjunger, leker, pysslar och spelar drama. Äventyret är för för barn mellan ca 4 – 12 år. 

Ansvarig ledare:
Frida Gårdstam, 0730 – 276 295 mail: mailto:frida.gardstam@gmail.com

Äventyret har ingen terminsavgift. Vårdnadshavares underskrift krävs för barn under sju år.


Smarties

Smarties är för dig som är mellan 10 och 13 år. Vi träffas vissa söndagar och gör lite olika roliga grejer och pratar om Gud och bibeln medans det är gudstjänst (11.00-12-00). Vilka söndagar det är Smarties kan man se i kalendern här på hemsidan.


Barnkören

Barnkören övar/sjunger på tisdagar kl. 18.00 – 18.45 i Johanneskyrkan.
Någon söndag då och då sjunger vi i kyrkan.
Barnkören är för dig som går i låg/mellanstadiet.

Vill du vara med och sjunga?
Ta kontakt med:
Anette Bergsten, 0704-18 57 35 eller
Per Löfdahl, 0702-879573

Välkommen med!


Scout

Scouterna träffas alltid på måndagar 18.00-19.30. Scouterna träffas vid Greggereds kapell. Vi är nästan alltid ute.

Spårarscout är för dig som går i årskurs 1 till 3. Vi åker på läger, gör utflykter, har hemliga gäster, leker, busar, gömmer oss i skogen eller grillar korv vid vår eldplats. Alltid kläder efter väder!

Upptäckarscout är för dig som går i årskurs 4 till 6. Vi lär oss allt från hur man gör upp eld och tillverkar eget godis till första hjälpen och hur man hittar vilse. Vårt ledord är tillsammans och vi jobbar alltid för gemenskap. Alltid kläder efter väder!

Äventyrarscout är för dig som går på högstadiet. Som äventyrarscout får du lära dig något nytt nästan varje gång. Vi lär oss inte genom att läsa böcker som i skolan, i Scouterna provar vi på hur det är att göra på riktigt.

Tillsammans bestämmer ni vad ni ska göra, det kan vara allt från att poppa popcorn över öppen eld till att åka på läger och möta scouter från hela världen. Alltid kläder efter väder!

Scouting finns över hela världen! Mer information om scouting hittar du antingen på Equmenia eller Svenska scoutrådet.

Har du frågor om scout i Greggered så hör av dig till Britt-Marie Glamheden
mail: glamheden@hotmail.com

Titta gärna även in på vår Facebook-grupp för mer information!


Konfirmation

Läsåret 2022-2023 har vi ingen konfirmationsläsning i Johanneskyrkan.


Tonår

Varannan fredag träffas tonår, alltså du som är 13 år eller äldre (tonåring) i Johanneskyrkan klockan 18.30. Vi gör en massa roliga saker!

Vi ses udda veckor

Ansvarig ledare:
Jakob Sagman, 0707 – 67 82 25