Vilken är din kallelse?

Församlingen är på en spännande förändringsresa med en uttalad ambition att gå ut. Vi vill vara en öppen, aktuell och uppmuntrande kyrka och gemenskap för alla i Lindome, där vi ger plats för engagemang och aktiviteter (Puls), närvaro och djup (Paus), riktning och innehåll (Pilgrim). Ett annat utmärkande drag är det rika musiklivet som vi vill fortsätta att utveckla.

Nu söker vi pastorer och diakoner samt även medarbetare med inriktning på barn och ungdom. Vilket/vilka områden inspirerar dig? Och hur mycket vill du arbeta?

Johanneskyrkan

Johanneskyrkan i Lindome är en del av Equmeniakyrkan. Antalet medlemmar uppgår till cirka 140. Den samlade verksamheten betjänar dock fler, inte minst tack vare alla barn- och ungdomsaktiviteter.
Själva Johanneskyrkan ligger på en höjd mitt i Lindome. I parken runt kyrkan har församlingen byggt ett populärt utegym, där finns även en hinderbana för barn liksom grillplatser. Och när förskolan i kyrkan är stängd är lekplatsen tillgänglig för alla.

Kort om Lindome

Lindome, som tillhör Mölndals kommun, är en trevlig och relativt lugn miljö med cirka 15 000 invånare. Det finns två kyrkor, Lindome kyrka (Svenska kyrkan) och Johanneskyrkan, som samverkar bland annat genom en gemensam Second Hand-verksamhet.

Mer om Puls-Paus-Pilgrim

I det vi kallar Puls-Paus-Pilgrim ryms många aktiviteter och initiativ. Det allra mesta svarar våra ideella krafter för. Här är några exempel på återkommande inslag:

Puls

Barn och ungdom – Utegym – Hinderbana – Julmarknad – Second Hand – Sociala medier

Paus

Öppen kyrka – Samtalskvällar – Träffar för daglediga – Smågrupper – Målarcirkel – Besöksgrupp Sagsjöanstalten

Pilgrim

Gudstjänst – Musik – Diakoni – Pilgrimsstig – Förbön – Sångstunder på Brogården

Varför rekrytering?

Vår tidigare pastor och församlingsföreståndare Henrik Wernvik avslutade sin tjänst i augusti 2021 för att gå in i en ny uppgift som studentpastor i Göteborg. Från mitten av augusti och fram till och med februari 2022 tjänar pastorerna Christer Lygnersjö och Anna Karin Herngren församlingen på ett uppskattat sätt.
Under våren 2022, helst redan 1 mars, hoppas vi ha ett nytt medarbetarteam på plats. Vi söker därför pastorer och diakoner samt även medarbetare med inriktning på barn och ungdom. Preliminärt räknar vi med att anställa medarbetare motsvarande sammanlagt 130 procent.
Vi behöver förstås en församlingsföreståndare, vi hoppas också att kunna finna någon som brinner för barn och ungdom. Men exakt hur teamet kommer att se ut vet vi inte, utan vi hoppas kunna kombinera olika tjänster utifrån de ansökningar vi får.

Vilken är din kallelse?

Vilket/vilka områden inspirerar dig? Förhoppningsvis finns det en uppgift hos oss som stämmer med din kallelse.

Välkommen med din ansökan

Varmt välkommen att skicka din ansökan till ordforande@johanneskyrkan.com senast 15 november 2021. I ansökan ska det framgå vad du vill arbeta med och hur stor tjänst du önskar att få.